Barcelona – Franska Rivieran


7.4.2020 - 14.4.2020


tisdag - tisdag


8 dagar

Barcelona – Franska Rivieran


7.4.2020 - 14.4.2020


tisdag - tisdag


8 dagar

Kom med på en minnesvärd resa längs Medelhavets strand!

Barcelona är den sprudlande storstaden som har allt – hav, folkliv, historia och spännande arkitektur. Katalonien och Sydfrankrike är, förutom Europas äldsta och populäraste turistmål, den plats på vår kontinent, där man har kunnat påvisa de tidigaste spåren av människor i den form som vi lever i idag.
Andorra det lilla furstendömet mellan Spanien och Frankrike är ett mycket speciellt litet land vars befolkning fram till för bara några decennier sedan levde mycket isolerat men som nu tack vare förmånliga skattevillkor lockar tiotusentals turister årligen.
Europas första turister kom till Franska Rivieran för 20 000 år sedan, antagligen delvis av samma orsak som dagens resenärer. Man flydde undan istiden och det kalla klimatet i norr för att njuta av det varma Medelhavet och den milda luften i söder. Tillgången på föda var god tack vare fisket och maten kunde kryddas med salt vatten och färska örter. 

Dag 1
Hemorten – Barcelona
Finnairs reguljärflyg avgår från Vasa kl. 14.45, vidare från Helsingfors kl. 17.25. Ankomst till Barcelona kl. 20.25 efter fyra timmars flygning. Oravais Trafiks buss möter oss på flygplatsen och tar oss till vårt hotell, där vi checkar in och äter en lätt kvällsbit.


Dag 2
Barcelona
Barcelona är Spaniens näst största stad samt den mest industrialiserade. Den exeptionella, moderna arkitekturen är en av Barcelonas starkaste sidor. Stadens egen arkitekt Antoni Gaudí ligger bakom flera av de flitigast besökta verken, såsom den sagolika katedralen la Sagrada Familia.
Idag blir det rundtur i Barcelona tillsammans med en lokalguide. Vi ser stadens viktigaste sevärdheter och har tid att bekanta oss med stadens shoppingmöjligheter på egen hand.


Dag 3
Barcelona – Andorra
Efter frukosten tar vi farväl av Barcelona. Vi unnar också oss ett besök i en Cavakällare nu då vi en gång befinner oss i Cavans hemtrakter.
Längst upp i bergskedjan Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla landet Andorra. Andorra är en av de allra äldsta staterna i Europa men har inte fler än 70 000 invånare. Tack vare förmånliga skattevillkor har huvudstaden Andorra la Vella förvandlats till en modern stad med stora köpcenter. Middag och logi på hotell i Andorra la Vella.


Dag 4
Andorra – Nizza
I dag går färden från Andorra till Nizza. Vi passerar orter som Perpignan, där man kan observera att trakten är tvåspråkig eftersom gatuskyltarna är både på katalanska och franska. Vidare in i det vilda Camargue – ett landskap mest känt för sina hästar och viner – innan vi kommer in i Provence. Arles med minnen från romartiden och Aix-en-Provence passeras innan vi fortsätter mot Azurkusten och Nizza. Här skall vi bo på ett centralt beläget hotell i fyra nätter.


Dag 5-7
Franska Rivieran och Monaco
Att vistas på Franska Rivieran i april är förhållandevis lugnt. Sommarens turistström har ännu inte startat och den som har lust att ta ett dopp i Medelhavets vågor, kan göra detta utan att trängas alltför mycket. För en nordbo är vattnet redan tillräckligt varmt.
Nizza, Rivierans huvudstad, är en lämplig ort på Azurkusten vid bekantskap med Rivieran. Promenade de Anglais är den breda strandpromenaden som välver sig i bukten. En promenad här kan både börja och avsluta dagarna. Place Massena är naturlig centralpark med en fontän som också bör ses i kvällsbelysning. Nära Place Massena finns de moderna gågatorna med affärer och restauranger. Lika nära ligger gamla stadskärnan med charmiga gränder, torg och marknader. Inbjudande uteserveringar finns överallt och rekommenderas som såväl dags- som kvällsnöje.
En dag gör vi en utflykt uppe i bergen, där hittar vi konstnärsstaden St. Paul de Vance, underbart vackert belägen på toppen av en kulle. I världens parfymhuvudstad Grasse får vi bekanta oss med ädla dofter och kan inhandla parfym, tvål mm till förmånliga priser. Konsten att göra parfym har sina rötter i denna lilla bergsby.
Furstendömet Monaco med huvudorten Monte Carlo är naturligtvis också värt ett besök.

Dag 8
Nizza – Hemorten
Tidig frukost på hotellet innan vi åker till flygfältet i Nizza, Cote d´Azur. Härifrån avgår Finnairs reguljärflyg kl. 11.30, ankomst till Helsingfors kl. 15.45. Anslutningsflyg till Vasa kl. 19.55.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 1.650 € / person
från Helsingfors 1.560 € / person 
Enkelrumstillägg 365 €


I priset ingår
+ Finnairs reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 7 frukost, 7 middag
+ Lokalguider i Barcelona, Nizza och Monaco
+ Cava- och vinprovning 
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. extra inträden

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs
* Valuta under resan är Euro
* Se över ditt försäkringsskydd genast när du bokar din resa

Förbehåll för ändringar i programmets ordningsföljd.