Bornholm med Köpenhamn (Fråga om plats!)


1.7.2019 - 7.7.2019


måndag - söndag


7 dagar

Bornholm med Köpenhamn (Fråga om plats!)


1.7.2019 - 7.7.2019


måndag - söndag


7 dagar

Tre nätter på Bornholm med två heldagsturer på ön och en natt i Köpenhamn. Danskt gemyt när det är som bäst!

Dag 1
Hemorten - Åbo
Oravais Trafiks buss samlar upp Edsevö, Jakobstad och söderut längs kusten. Anslutning till Åbo hamn från Lovisa via Helsingfors och Ekenäs. 
Viking Lines MS Viking Grace avgår kl. 20.55. Vi har insideshytter ombord.

Dag 2
Stockholm - Rønne
Ankomst till Stockholm kl. 6.30, för att få sova lite längre äter vi frukost på hotell söder om Stockholm. Dagens mål är Rønne på ön Bornholm. Vi färdas raskt söderut och håller pauser längs vägen. Lunchpaus i trakten av Vättern. 
Från sydliga Ystad avgår Bornholmer Færgens snabbfärja kl. 18.30 med ankomst till Rønne kl. 19.50. Några hundra meters väg till Spa Hotel Griffen, vårt hem tre nätter framöver. Middag på hotellet. Dagsetapp ca 640 km.

Dag 3
Bornholm Nord
Den danska ön Bornholm är onekligen resans stora huvudmål. Vi ska under två välplanerade dagar köra såväl norrut som söderut på ön. Som expertciceron båda dagarna har vi en lokalguide.
Dagen ägnas åt de nordliga delarna av Bornholm. På programmet står Hammershus, en målerisk rundkyrka, naturformationer och konsthantverk. Därtill besöker vi Gudhjem, där vi också äter lunch. Vi bjuds på en kort rundtur i vår egen stad Rønne. Under hela bussturen får vi njuta av ett vackert, omväxlande och fascinerande landskap. Middag på vårt hotell.

Dag 4
Bornholm Syd
Dagen ägnas de sydligare regionerna på Bornholm. På dagens program står: öns högsta punkt, Danmarks märkligaste skog, ett sillrökeri, en vingård, och måleriska byar längs färdvägen. Och naturligtvis, Bornholms sydligaste udde Dueodde med den makalösa vita sanden! Liksom igår är Bornholms språkrör lokalguiden som guidar oss, med kunskap och hembygdskärlek. Lunch under dagen.
Även denna dag serveras vi middag på Hotel Griffen. Resans sista kväll på Bornholm, kanske besöker du också ikväll strandpromenaden eller Rønnes nätta centrum, båda lika nära hotellet.

Dag 5
Rønne - Köpenhamn
Tidig morgon tar vi avsked av Bornholm och äter frukost ombord på färjan som tar oss till Ystad på 1,5 timme. Från Ystad tar vi sikte västerut och en hisnande färd över Öresundsbron tar oss till Köpenhamn.
Välkommen till en av Europas äldsta kungliga huvudstäder! Vi gör en rundtur i ”Kongens by”, även om det är drottning Margrethe II som residerar här. Stadens mest kända sevärdheter är nöjesparken Tivoli, statyn Den lille Havfrue samt slottet Amalienborg. Med en historia som går hela vägen tillbaka till 1043 är staden full av minnesmärken och viktiga byggnader.
Efter rundturen är kvällen fri att utforska Köpenhamn på egen hand, kanske ett besök på Tivoli, en promenad längs Strøget eller njut på en uteservering i Nyhavn. Logi på hotell i Köpenhamns centrum. Ca 95 km.

Dag 6
Köpenhamn - Stockholm
Vi har några förmiddagstimmar för Köpenhamn. Välj ditt program själv eller följ med reseledaren – shopping på Strøget, eller en kanaltur med båt. Vi lämnar Köpenhamn och åker norrut längs Strandvejen. Öresundskusten är ett 70 km långt, attraktivt område, som sträcker sig från den osynliga gräns där Köpenhamn elegant övergår från att vara storstad till ett stort och grönt område. Med Öresund på den ena sidan, många vackra villor och gröna områden på den andra, blir denna tur mot Helsingør en upplevelse.
En knapp halvtimmes färjresa till svenska Helsingborg. Från Helsingborg tar vi kurs på Stockholm. Logi på Scandic Skärholmen söder om Stockholm. 

Dag 7
Stockholm - Hemorten
Frukosten äter vi ombord på färjan. Vi har insideshytter till vårt förfogande. På MS Viking Grace finns en mängd olika restauranger, barer och även Östersjöns största taxfreebutik. Ute på soldäck kan man njuta av den vackra skärgården. En skön dag till sjöss helt enkelt! Kl. 19.50 lägger vi till i Åbo, sedan återstår endast resan till hemknutarna.

Resan är fullbokad

Resans pris vuxen EUR
fr. Österbotten/Nyland: 1045€
fr. Åbo hamn: 1030€
Enkelrumstillägg: 260€
Tillägg för rum med havsutsikt på 
Hotell Griffen: 95€/rum

I priset ingår
+ Alla färjbiljetter
+ Hyttplats tur/retur
+ Logi i dubbelrum
+ 6 frukost, 2 lunch, 3 middag
+ Inträden enligt programmet
+ Lokalguide på Bornholm 2 dagar
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Måltidsdrycker
- Extra inträden
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Valuta under resan är svenska
   och danska KRONOR
* Se över ditt försäkningsskydd