Budapest - Nyinsatt resa!


14.9.2017 - 17.9.2017


torsdag - söndag


4 dagar

Budapest - Nyinsatt resa!


14.9.2017 - 17.9.2017


torsdag - söndag


4 dagar

Budapest, bad, Pustan och ett litet stänk av Wien

Dag 1
Hemorten – Wien - Budapest
Finnairs flyg från Vasa kl. 06.10, vidare från Helsingfors kl. 08.30. Ankomst till Wiens flygplats Schwechat kl. 09.55. Efter flygresan samlas vi i bussen och inleder vår färd längs Donaus stränder med att kort bekanta oss med den första huvudstaden, Wien. Österrikes huvudstad har ca 1,7 miljoner invånare och delade huvudstadstiteln med Budapest i den Habsburgska dubbelmonarkin. Tävlingen mellan städerna var hård, man tävlade med varandra om vem som kunde bygga mäktigare kyrkor och större palats. Vi gör en tur längs Ringstrasse och ser berömda byggnader som Stefansdomen, Hofburg, stadsoperan och Musikverein därifrån den berömda Strausskonserten sänds varje nyårsdag.
Låt Wien svepa dig med i sin stämning. Kanske besöker du Strauss i Stadsparken eller unnar dig kaffe med Sachertårta eller en Wienerschnitzel. Du är ändå i Wien.

På eftermiddagen åker vi vidare till Budapest. Under senare hälften av 1800-talet slogs de tre städerna Buda, Pest och Óbuda ihop och Budapest bildades. Donau flyter rakt igenom staden och på den västra sidan om floden reser sig det branta Buda medan det flacka Pest sprider sig österut över pustan. Vi befinner oss i en av Europas vackraste städer och här skall vi bo på spahotellet Helia i tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 2-3
Budapest
Budapest, Donaus drottning, är som två städer. Inte bara i det avseendet att Buda på den ena sidan floden Donau och Pest på den andra. De har också helt olika karaktär trots att de är förenade med sju broar.
Den flacka Pest är den nyare staden, influerad av Paris, med breda boulevarder, sekelskiftesprakt och fina shoppinggator. Den välkända gågatan Váci utca med Vörösmartytorget är huvudstråket för Budapests exklusiva affärer, restauranger och caféer. I saluhallen som är en av de största i sitt slag känns dofterna av paprika, salami och gåslever.
Det kuperade Buda är den mer gammaldags charmiga delen. Här finns slottshöjden med det kungliga slottet. Invid slottet ligger Mattiaskyrkan, vars äldsta delar härstammar från 1200-talet. Kyrkan var kunglig kröningskyrka och här kröntes den siste konungen av Ungern.

Vi skall också beöka Szentrendre strax norr om huvudstaden. Denna konstnärsstad är väl bevarad, ibland jämförs den med hembygdsmuseet Skansen i Stockholm.

Dag 4
Budapest – Pustan – Hemorten
Efter frukosten tar vi farväl av vårt hotell och beger oss sydost om Budapest ut på den ungerska pustan. På en csárda, herdefolkens traditionella värdshus, får vi se en fartfylld riduppvisning med vackra hästar och otroligt skickliga ryttare innan vi äter lunch med tillhörande drycker. Så småningom beger vi oss tillbaka mot Budapest och flygfältet Liszt Ferenc. Härifrån avgår Finnairs flyg avgår kl. 19.00, ankomst till Helsingfors kl. 22.20. Anslutningsflyg till Vasa kl. 23.55.

 

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 995 € / person
från Helsingfors 905 € / person
Enkelrumstillägg 125 €

I priset ingår
+ Finnairs reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum på spahotell Helia
+ 3 frukost, 1 lunch, 2 middag
+ Riduppvisning
+ Fri tillgång till hotellets badavdelning
+ Reseledares/lokalguides tjänster
+ Bussresan i luftkonditionerad turistbuss

I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. övriga inträden

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort
  behövs
* Valuta under resan är ungerska FORINT
* Se över ditt försäkringsskydd