En man som heter Ove


27.1.2018 - 28.1.2018


lördag - söndag


2 dagar

En man som heter Ove


27.1.2018 - 28.1.2018


lördag - söndag


2 dagar

På svenska teatern i Helsingfors

En man som heter Ove är en historia om en trumpen och trångsint man som kör SAAB. Ove är en man som envist tror sig veta vad som är rätt och fel, och som därmed skrämmer vettet ur sina grannar. Men En man som heter Ove är också historien om en självmordsbenägen ensam man som sakta återupptäcker livslusten när hans granne en dag backar in i hans brevlåda med sin lilla japanska bil. Fredrik Backmans succéroman som blev en succéfilm har nu blivit lysande tragikomisk enmansteater.

Den isländska regissören Bjarni Haukur Thorsson återupptäcker Ove på Svenska Teatern efter sin succéuppsättning av monologen i Norge 2016. Marcus Groth axlar inte bara rollen som Ove, utan också hela radhusområdets brokiga persongalleri.

- Det är en otroligt berörande historia som pendlar mellan hopp och förtvivlan, liksom det mycket var för mej under min ungdom. Sedan finns det fina karaktärer som Ove konfronteras med, de som han... kanske inte föraktar, men som irriterar honom. Just de karaktärerna som kommer att förändra hans liv.
- Man har lätt fördomar mot griniga gamla gubbar, och därför är det så fascinerande att se hur den här griniga gamla gubben öppnar sej, för kärleken och för livet, säger Marcus Groth i intervju inför premiären.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
Från Österbotten 185 € / person
Enkelrumstillägg: 45 €

I priset ingår
+ Parkettplats på En man som heter Ove
+ Logi i dubbelrum på Scandic Simonkenttä centralt i Helsingfors
+ 1 frukost
+ Bussresan i bekväm turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Övriga måltider
- Resenärsförsäkring