Geiranger - Trollstigen


13.7.2017 - 19.7.2017


torsdag - onsdag


7 dagar

Geiranger - Trollstigen


13.7.2017 - 19.7.2017


torsdag - onsdag


7 dagar

Resan med Norges kanske mest kända naturupplevelser! Grönskande dalar, hisnande fjällmassiv, kryssning på Geirangerfjorden. Trollstigen - fjällvägen alla talar om, Atlanterhavsveien - ett spektakulärt bygge ute i havet!
Geirangerfjorden lockar besökare från hela världen. En båttur längs de lodräta fjordstränderna visar hur folk levt och bott på helt otroliga platser. Vattenfall störtar ner i vita kaskader, och vi får höra historien om friaren och de sju systrarna. Vi bor i Geiranger för att riktigt kunna uppleva Norges natur. Geirangerfjorden är sedan 2005 med på UNESCOS världsarvslista. Denna resa kan man göra många gånger!

Dag 1
Hemorten – Östersund
Oravais Trafiks buss samlar upp resenärerna enligt rutt och tidtabell som meddelas senare. Wasalines färja avgår från Vasa kl. 9.00 med ankomst till Holmsund kl. 12.30. Bussresa till Östersund, vi stannar till på lämpliga platser för mat, dryck och sevärdheter. Logi och middag på hotell. Ca 400 km i Sverige.


Dag 2
Östersund – Trondheim
Den vackra vägen längs Stjördalselva byts mot den lika intressanta vägen in till Trondheim. Vi gör ett uppehåll före gränsen för att beundra det storslagna vattenfallet Tännforsen. I Trondheim skall vi göra en rundtur, med bl.a. Nidarosdomen, hamnen och de ombyggda magasinhusen som delvis är byggda på pålar i Nidälvens vatten. Middag. Ca 250 km.


Dag 3
Trondheim – Molde
Vägen från Trondheim går genom vackra grönskande dalar; en bjärt kontrast mot de höga karga topparna som vi snart har omkring oss. Vi kör via Kristiansund och den berömda "Atlanterhavsveien" som är byggd på åtta öar i en båge ut i Atlanten. Den 8,72 kilometer långa vägen, som utsågs till "Århundradets byggnadsverk" i Norge 2005, förbinder en rad små kustsamhällen med varandra. Middag och logi i rosornas stad Molde. Ca 250 km.


Dag 4
Molde – Trollstigen – Geiranger
Några av resans höjdpunkter står på programmet i dag. Vi besöker först den fantastiska Trollväggen som lockar många till förbjudna hopp. Sedan svänger vi in på vägen som kallas Trollstigen. Dethär är Norges kanske mest fantastiska vägbygge; vägen går i slingor upp längs fjällsidan. Ingen behöver känna sig ängslig, vägen är bred och permanentbelagd.
Uppe vid Trollstigheimen, på 850 m.ö.h., pausar vi för kaffe och för att beundra utsikten över dalen. En färjtur på 15 minuter tar oss från Valldal till Eidsdal. Nu börjar en ny klättring över Örnesvingen på 624 m.ö.h. Utsikten är fantastisk över Geirangerfjorden, en av de erkänt vackraste fjordarna i Norge.
Vi har valt att bo i Geiranger för de underbara omgivningarna, men också för att vi skall ta en tur med fjordbåt på Geirangerfjorden. Middag. Ca 130 km.


Dag 5
Geiranger – Röros
Direkt från morgonen, när vi lämnar Geiranger, får vi vyer som hör till de förnämsta i Norge. Vi stannar på strategiska ställen för fotografering. Vid Djupvasshytta på 1038 m.ö.h., ligger snön med största sannolikhet kvar. I Lom tar vi paus och tittar på den vackra stavkyrkan. Färden går vidare längs den bördiga Gudbrandsdalen. Middag och logi på hotell i den idylliska gruvstaden Röros.
Ca 300 km.


Dag 6
Röros – Sundsvall
Vi har en lugn dag att färdas genom Härjedalens och Jämtlands och landskap. Orter som Funäsdalen, Tännäs och Vemdalen kommer att passeras och vi gör trevliga uppehåll under dagen. Logi och middag i centrum av Sundsvall. Ca 400 km.


Dag 7
Sundsvall – Hemorten
Start från Sundsvall på morgonen. MS Wasa Express avgår från Holmsund kl. 19.00. Ankomst till Vasa kl. 00.30. Ca 270 km.

Resan är fullbokad

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 998 € / person
Enkelrumstillägg: 230 €

I priset ingår
+ Alla färjbiljetter
+ Logi i dubbelrum
+ 6 frukost, 2 lunch och 6 middag
+ Landsvägsfärjor i Norge
+ Fjordbåt i Geiranger
+ Inträde till Lom stavkyrka
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledares tjänster

I priset ingår inte
- Måltidsdrycker
- Ev. extra utflykter
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Valutor under resan är svenska
   och norska KRONOR
* Se över ditt försäkringsskydd
* Klicka här för barnrabatter

Resenärer från södra Finland, ta kontakt för anslutning.