Holland


26.4.2018 - 30.4.2018


torsdag - måndag


5 dagar

Holland


26.4.2018 - 30.4.2018


torsdag - måndag


5 dagar

Välkommen att möta våren och blomsterprakten med Oravais Trafik! Vi bekantar oss med huvudstaden Amsterdam samt regeringssätet Den Haag!

Dag 1
Hemorten-Holland
Finnairs flyg från Vasa kl. 06.00, vidare från Helsingfors kl. 08.10. Ankomst till Amsterdam Schiphol kl. 09.40 lokal tid. Bussen möter oss vid flygfältet.
Vi inleder vår vistelse i Holland med ett besök i huvudstaden Amsterdam. Vi bekantar oss med de mest kända sevärdheterna innan vi tar plats i en båt och beger oss på en tur längs stadens legendariska kanaler. Amsterdam har 75 km kanaler med 1281 broar. Vi ser en del av dessa broar, husgavlar, världens smalaste hus, skepparens skicklighet plus mycket mera beundransvärt.
Holland är rikt på upplevelser och attraktioner. I poldrarnas och kanalernas land bor vi fyra nätter på hotell utanför centrum av Amsterdam. Härifrån är det nära till det mesta i det lilla landet. Middag på hotellet.


Dag 2
Keukenhof
I blomsterparken Keukenhof planteras såhär års ut sju miljoner lökar av ca 500 olika sorter på 32 hektar mark. En del av prakten finns i tre stora paviljonger. Parken bjuder på kända växter och rariteter, allt i överflöd. Keukenhofs trädgårdsmästare har lyckats fånga våren i blomstertappning. Ha kameran beredd! Middag på hotellet. 


Dag 3
Zuidersee, träskor, Edam och Volendam
I dag skall vi få se Holland som poldrarnas och kanalernas land. Vatten och holländarnas kamp för att tämja havet är ett allestädes närvarande tema. Ett exempel på detta är Zuiderzeeprojektet som genom invallning torrlade stora områden av Zuiderzee och ny odlingsmark uppstod. Detta projekt har utnämnts till ett av världens sju moderna underverk.
Vi kör längs den 28 km långa konstgjorda vallen Houtribdijk från Lelystad till Enkhuizen och besöker trakter som ligger under havsnivån, samhällen på de invallade områdena. Vi besöker en träskomakare och en bondgård i Edam där man gör ost samt den gamla traditionella fiskebyn Volendam. Middag på hotellet. 


Dag 4
Blomsterauktion, Den Haag och shopping
Tidigt på morgonen är det full aktivitet på världens största blomsterauktion i Aalsmeer. Här finns blommor och plantor av alla sorter och storlekar. Här säljs dagligen miljontals blommor över hela världen. Vi besöker blomsterauktionen. 
Nu står den administrativa huvudstaden Den Haag i tur. Vi gör en rundtur i staden samt besöker en attraktion skapad under en svunnen tidsepok. Rundmålningen Panorama Mesdag är en 14 meter hög ”tavla” med en omkrets på hela 120 meter som målades av Hendrik Villem Mesdag. Konstverket är otroligt detaljrikt och beskriver en dag på stranden år 1880. På vägen tillbaka har vi lite tid för shopping innan vi åker till hotellet och äter middag. 


Dag 5
Holland - Hemorten
Efter frukosten beger vi oss till flygfältet. Finnairs reguljärflyg avgår från Schiphol kl. 11.55 med ankomst till Helsingfors kl. 15.15 lokal tid. Anslutningsflyg till Vasa avgår kl. 16.20 med ankomst kl. 17.10.

 

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 1.280 €
från Helsingfors 1.190 €
Enkelrumstillägg 220 €


I priset ingår: 
+ Finnairs reguljärflyg och
   flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ Halvpension: 4 frukost, 4 middag
+ Utflykter enligt programmet
+ Kanaltur i Amsterdam
+ Inträde till Keukenhof, Blomster-
   auktionen och Panorama Mesdag
+ Bussresa i luftkonditionerad
   turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte:
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. extra inträden

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort
  behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd

Förbehåll för ändringar i flygtider, flygpriser, samt programmets ordningsföljd i Holland.