Julmarknad i Rüdesheim


22.11.2017 - 27.11.2017


onsdag - måndag


6 dagar

Julmarknad i Rüdesheim


22.11.2017 - 27.11.2017


onsdag - måndag


6 dagar

Käthe Wohlfarts berömda julbutik och julmuseet i Rothenburg ob der Tauber. Rüdesheims traditionella julmarknad samt gränsshopping i Lübeck.

Välkommen till en av Tysklands trevligaste julmarknader! Enligt traditionen går julmarknaden av stapeln i hjärtat av det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße. Här finner du hundratals utsmyckade julbodar med ett stort urval av hemslöjd och juldekorationer samt ett omfattande utbud av juldelikatesser och julklappsideer.
Känn stämningen när doften av Glühwein, brända mandlar, kanderade äpplen och varma nötter sprider sig i den trevliga staden, där alla som älskar jul känner sig som hemma. Ta en tur med det gamla jultåget för att få en överblick innan du bekantar dig närmare med de många möjligheterna som julmarknaden i Rüdesheim erbjuder. Inför hemresan har vi också möjlighet till förmånlig gränshandel i Lübeck och Travemünde, bussen har stort bagagerum. Hemresan direkt Travemünde – Helsingfors i lugn takt med Finnlines STAR-klassfartyg.

Dag 1 
Hemorten – Rothenburg
Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 06.00 och vidare från Helsingfors kl. 08.00. Vi landar på München FJS kl. 09.30 lokal tid. Oravais Trafiks buss och chaufför möter oss vid flygfältet. Dagens mål är Rothenburg dit vi tar oss delvis längs turistvägen Romantische Straße. Vi besöker julmuseet och Käthe Wohlfarts berömda julbutik. Logi på hotell med gångavstånd till den medeltida stadskärnan. Dagsetapp ca 250 km.

Dag 2 Rothenburg - Rüdesheim
Frukost på hotellet innan avresa. Längs vägen bekantar vi oss kort med Frankfurt am Main, känt som Europas bankcentrum innan vi fortsätter till den lilla gemytliga staden Rüdesheim. Vi checkar in på hotell Felsenkeller, som ligger på Oberstrasse, en av marknadsgatorna i absoluta centrum av staden. Vi hinner ta en promenad på julmarknaden innan vi äter middag på hotellet. Dagsetapp ca 250 km.

Dag 3
Rüdesheim
Vi ägnar hela dagen åt Rüdesheim och dess julmarknad. Staden, som övriga årstider är mest bekant för sin vinodling, pyntar i november och december upp sig inför julen. Det är tradition i Tyskland att ordna marknader i juletid och Rüdesheims marknad hör till Rhenlandets mest välbesökta. Doftförnimmelserna är det mest påtagliga förutom varuutbudet. Det är aldrig fel att värma sig med en kopp Glühwein enligt lokalt recept.

Dag 4 
Rüdesheim – Lübeck – Travemünde
Efter frukosten lämnar vi Rüdesheim bakom oss och beger oss norrut. Vi håller oss till motorvägen och pausar på lämpliga ställen. I Lübeck/Travemünde har var och en möjlighet att göra förmånliga inköp i olika gränsaffärer och bekvämt lasta inköpen i bussen innan vi i kvällningen kör ombord på Finnlines färja. Själva avgången sker först kl. 03.00 men vi kör ombord tidigare. Logi i tvåbädds insideshytter, bäddarna på samma nivå. Dagsetapp ca 600 km.

Dag 5
På Östersjön
Finnlines färjor av Starklass är bekväma och moderna fartyg, byggda åren 2006-07. I dag ingår brunch och middag. En lugn och skön dag på sjön tillönskas!

Dag 6
Helsingfors – Hemorten 
Frukost före ankomst till Helsingfors kl. 09.00. Våra vänner från södra Finland lämnar oss här innan bussen beger sig norrut mot Österbotten.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 890 € / person
från Helsingfors 845 € / person
Enkelrumstillägg 145 €


I priset ingår
+ Flygresa Vasa/Helsingfors-München
   med Finnair
+ Logi i dubbelrum (3 nätter)
+ Båtresa med Finnlines Travemünde-
   Helsingfors
+ Hyttplats i tvåbädds insideshytt på
   Finnlines
+ 4 frukost, 1 brunch, 3 middag
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. övriga inträden

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort
   behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd