Julmarknader i Holland och Tyskland - AMSTERDAM, VALKENBURGS JULMARKNAD SAMT BREMEN


27.11.2018 - 1.12.2018


tisdag - lördag


5 dagar

Julmarknader i Holland och Tyskland - AMSTERDAM, VALKENBURGS JULMARKNAD SAMT BREMEN


27.11.2018 - 1.12.2018


tisdag - lördag


5 dagar

- utresa med flyg till Amsterdam, hemresa med Finnlines över Östersjön.

I Mellaneuropa har varje stad med självaktning en egen julmarknad. Detta gäller också för Hollands del och en av de mest besökta marknaderna där är julmarknaden i Valkenburg. Holland är ju mera känt för sina kanaler och vattensystem, höjder och grottor känns knappast aktuella när man ser landet från flygplansfönstret. I staden Valkenburg finns dock ett grottsystem och i dessa grottor ordnas julmarknad nu för 33:e året i följd. Det är Europas största, äldsta och mest besökta underjordiska marknad. Du kommer att bli förvånad över de vackra arrangemangen och dekorerna som kompletterar utsmyckningen av de otaliga stånden med tilltänkta julklappar och julmusiken som spelas i bakgrunden medan du vandrar runt i den unika miljön.

I Bremen firar man ovan jord. På det gamla rådhustorget hittar vi nästan 200 försäljare av allt möjligt och doften av kryddstarkt Glühwein bjuder till en värmande kopp medan vi vandrar runt i novembervädret.

En kanaltur i Amsterdam skall vi inte heller missa. Vackra husgavlar, utsmyckade broar, cyklar, hundar, människor av alla de slag. Hela världen finns representerad i denna vackra stad.

Kom med och upptäck julen! Under resan erbjuds också möjlighet att göra förmånliga inköp i gränshandeln i både Lübeck och Travemünde. Bussen har ett rymligt bagagerum.

 

 

Dag 1

HEMORTEN – LOOSDRECHT
Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 06.00 och från Helsingfors kl. 08.15. Vi landar i Amsterdam kl. 09.55 lokal tid. Vår buss och chaufför möter på flygplatsen Schiphol.

Vi inleder vår vistelse i Holland med ett besök i huvudstaden Amsterdam. Vi har tid för lunch och bekantar oss kort med staden innan vi tar plats i en båt och beger oss på en tur längs Amsterdams legendariska kanaler. Här hittar vi 75 km kanaler med 1281 broar. Vi ser en del av dessa broar, husgavlar, världens smalaste hus, skepparens skicklighet plus mycket mera beundransvärt.

Holland är rikt på upplevelser och attraktioner. I poldrarnas och kanalernas land bor vi två nätter på hotell i Loosdrecht. Härifrån är det nära till det mesta i det lilla landet. Middag på hotellet.

 

Dag 2

JULMARKNAD I VALKENBURG
Efter frukosten beger vi oss västerut tvärs över Holland. Nära staden Leiden och strax norr om regeringshuvudstaden Den Haag ligger Valkenburg. I staden Valkenburg finns ett grottsystem och i dessa grottor ordnas julmarknad nu för 33:e året i följd. Det är Europas största, äldsta och mest besökta underjordiska marknad. Du kommer att bli förvånad över de vackra arrangemangen och dekorerna som kompletterar utsmyckningen av de otaliga stånden med tilltänkta julklappar och julmusiken som spelas i bakgrunden medan du vandrar runt i den unika miljön.

På eftermiddagen beger vi oss tillbaka österut till Loosdrecht och vårt hotell, där vi äter middag.

 

Dag 3

LOOSDRECHT – BREMEN – TRAVEMÜNDE
En gigantisk julgran strålar i all sin glans på Marktplatz i Bremens äldre delar. På ena sidan ser vi rådhuset i gotisk stil och på den andra sidan skymtar domkyrkan och den berömda bronsskulpturen av stadsmusikanterna i Bremen. Här har vi möjlighet att äta lunch och fynda i de olika försäljningsstånden.

I Lübeck/Travemünde har var och en möjlighet att göra förmånliga inköp i olika gränsaffärer och bekvämt lasta inköpen i bussen innan vi i kvällningen kör ombord på Finnlines färja. Själva avgången sker först kl. 03.00 men vi kommer oss ombord tidigare. Logi i tvåbädds insideshytter, bäddarna på samma nivå.

 

Dag 4

PÅ ÖSTERSJÖN
Finnlines färjor av Starklass är bekväma och moderna fartyg, byggda åren 2006-07. I dag ingår brunch och middag. En lugn och skön dag på sjön tillönskas!

 

Dag 5

HELSINGFORS – HEMORTEN
Frukost före ankomst till Helsingfors kl. 09.00. Våra vänner från södra Finland lämnar oss här innan bussen beger sig norrut mot Österbotten.

 

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 920 €
från Helsingfors 875 €
Enkelrumstillägg 190 €

I priset ingår

+ Finnairs reguljärflyg Vasa/Helsingfors-Amsterdam
+ Logi i dubbelrum (2 nätter)
+ Lokalguide i Amsterdam
+ Kanaltur i Amsterdam
+ Inträde till julmarknaden i Valkenburg
+ Båtresa med Finnlines Travemünde – Helsingfors
+ Plats i tvåbädds insideshytt på Finnlines
+ Måltider: 3 x middag, 3 x frukost, 1 x brunch
+ Reseledares tjänster
+ Bussresan i luftkonditionerad turistbuss

I priset ingår ej

- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker                        
- Eventuella övriga inträden

Bra att veta

* Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd