Okänd Soldat


28.6.2017 - 30.6.2017


onsdag - fredag


3 dagar

Okänd Soldat


28.6.2017 - 30.6.2017


onsdag - fredag


3 dagar

- Degerby Igor, Porkala Udd, Fiskars bruk -

Dag 1
Hemorten – Sjundeå
Uppsamling längs den österbottniska kusten, vid behov med start i Karleby. Resan går via Parkano och Tammerfors. Vi äter lunch på lämpligt ställe längs vägen.
I Loppi, vid sjön Punelia, ligger Marskalk Mannerheims stuga. Stugan som byggdes och inreddes av finska soldater flyttades hit från sjön Lieksajärvis strand på ryska sidan. Vi besöker Marskalkens stuga.
Logi i två nätter på Rantasipi Sjundeå Bad, ett bad- och rehabiliteringscenter tillika stort hotell. Hotellet har också en bastu- och badanläggning som är öppen mellan kl. 7.00-20.45. Middag (husmanskost, buffet) på hotellet.

Dag 2
Degerby Igor – Porkala Parentesen – ”Okänd soldat”
Frukost på hotellet. Dagens inleds med besök i Ingå, på museet Degerby Igor. Museet koncentrerar sig på den s.k. Porkala Parentesen eller åren 1944-1956, Det blev en enastående period i vårt lands politiska historia, då området var utarrenderat till Sovjetunionen. Enastående farlig för vårt lands självständighet också. Så enastående att man egentligen först nu fått grepp om och intresse för den. Förmiddagskaffe med dopp.
”Man kan inte besöka Sjundeå, Kyrkslätt eller Ingå utan att höra om Porkala”. En lokalguide, som har kännedom och hembygdskänsla kröner upplevelsen under dagen.
Gårdskulla är Sjundeås största gård. Vi besöker gården för dess unika traktorsamling som sedan 1982 är en del i ett innehållsrikt museum. Här äter vi också dagens lunch innan vi återvänder till hotellet för kvällsförberedelser.
På eftermiddagen beger vi oss ut på Hangö udd till Harparskogs friluftsteater. Här uppförs Väinö Linnas ”Okänd soldat” Finlands 100 år till ära. Innan teatern börjar skall vi äta ärtsoppa på äkta armévis.
Efter teatern återvänder vi till Sjundeå och vårt hotell.

Dag 3
Sjundeå - Hemorten
Frukost på hotellet. Vi tar farväl av Sjundeå för denna gång. Resan går till Ekenäs som vi bekantar oss med under en kort tur i staden. Vi får bl.a. se Gamla stans trähusidyll, vackra skärgårdsvyer, Ramsholmen, Dragsvik med mera.
Västra Nyland är kuperat och bussresan till Fiskars bjuder på natursköna vyer. Fiskars är ett av Pojos tre järnbruk. I 350 år har järn och koppar förädlats på Fiskars bruk, här gör vi en guidad tur. Under turen presenterar guiden brukets historia och visar de viktigaste sevärdheterna samt berättar om hantverkarna, formgivarna och konstnärerna som slagit sig ner i Fiskars. Den industriella traditionen på bruket upprätthålls numera av bolagets knivfabrik. Ett besök i Fiskars museum visar vad brukets duktiga smeder och gjutare åstadkommit i sitt arbete och hur de bott och levat. Lunch under dagen.
Hemresan går via Salo, som kanske är mest känt för sin högteknologiska industri och Halikko, där man lätt imponeras av landskapet, vidare norrut via Aura, Vittis och Björneborg till hemtrakterna.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 390 €/person
Enkelrumstillägg: 85 €

I priset ingår
+ Bussresan i luftkonditionerade turistbuss
+ Logi på Rantasipi Sjundeå Bad
+ Måltider: 2 frukost, 3 lunch, 2 middag varav 1 ärtsoppa, 2 kaffe med dopp
+ Inträde till Marskalk Mannerheims stuga
+ Inträden under utflyktsdagen i Sjundeå
+ Lokalguide, Porkala parentesen
+ Biljett till ”Okänd soldat”
+ Guidad tur på Fiskars bruk
+ Inträde samt visning på Fiskars museum
+ Reseledares tjänster

I priset ingår inte
- Måltidsdrycker
- Ev. extra inträden
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Se över ditt försäkringsskydd
* Resan arrangeras i samarbete med SPF.